Vet! Ook EK wielrennen krijgt gemengde ploegentijdrit

8 november 2018

ANP

De UEC volgt in de voetstappen van de UCI. Ook het EK krijgt in 2019 een gemengde ploegentijdrit. In september gaf de UCI al aan te willen experimenteren met de nieuwe variant en nu doet de UCE dus hetzelfde.


Tijdens het wereldkampioenschap 2019 in Yorkshire wordt voor het eerst een ploegentijdrit op deze manier verreden. In het nieuwe evenement gaan de gemengde landenteams met 3 mannen van start. Na 1 ronde nemen 3 vrouwen de strijd over. Na een rit over hetzelfde parcours als de mannen telt de tijd van de tweede renster van de nationale ploeg die over de finish komt.

Dumoulin lijkt het niks
Nadat de UCI had aangekondigd op deze wijze te willen experimenteren had Tom Dumoulin gelijk zijn woordje klaar. ''Ik weet niet of dat de oplossing is, of mensen thuis dat veel interessanter gaan vinden. Ik denk van niet'', aldus de Limburger tijdens het afgelopen WK.

''De renners zitten er nog minder op te wachten. Het wordt raar om ineens samen te rijden. Wij als Nederland zijn dan wel meteen topfavoriet, vooral dankzij de vrouwen natuurlijk.''