Vincenzo Nibali bevestigt dat Bahrain-Merida lonen niet heeft uitbetaald

18 januari 2019

ANP

La Gazzetta dello Sport maakte deze week melding van betalingsproblemen bij Bahrain-Merida. De renners en staf werden in december zelfs helemaal niet uitbetaald. Vincenzo Nibali bevestigde dat. “En ik ben niet de enige”, zei de Italiaanse kopman.


Brent Copeland, manager van het team, stuurde zijn personeel een mail met uitleg - “doordat het budget van 2018 overschreden werd, kon het laatste maandloon niet betaald worden” - maar stelde zijn mensen meteen ook gerust: eind januari zal iedereen weer betaald worden. De prins zou persoonlijk de nodige bankgaranties hebben gegeven.

Administratieve rompslomp
Bahrain-Merida staat bekend als een ‘rijke’ ploeg, maar vreemd genoeg blijkt het niet de eerste keer dat de betalingen niet op tijd gebeuren. Insiders zeggen dat het om een praktisch probleem gaat - “een gevolg van administratieve rompslomp” - en dat de ploeg geen echte financiële zorgen heeft. Om die reden kende de UCI ook gewoon weer de WorldTourlicentie voor 2019 toe. De komst van McLaren als nieuwe cosponsor moet de betalingen in de toekomst vlotter laten verlopen.

Trek-Segafredo
Ook al blijft iedereen voorlopig rustig, voor de werknemers is het geen fijne situatie. Vraag is in hoeverre Nibali hiermee rekening zal houden bij zijn contractonderhandelingen. Hij komt na dit seizoen vrij op de markt: Bahrain-Merida wil graag 2 extra jaren met hem verder, maar de renner onderhandelt ook met andere teams. “Ik heb al gepraat met Trek-Segafredo”, bevestigde Nibali.