Van Vleuten sluit Baskische etappekoers als zesde af

ADR

admin • 22:44, 25-05-2019 / Laatste Update: 10:28, 08-01-2024

Annemiek van Vleuten heeft de Baskische etappekoers Emakumeen Bira afgesloten als nummer 6 van het klassement. De eindzege ging naar de Italiaanse Elisa Longo Borghini, die dankzij winst van de slotetappe Amanda Spratt aftroefde.

Longo Borghini reed in de finale van de 4 etappe, een bergrit met 4 beklimmingen, weg bij Spratt. De 27-jarige Italiaanse wist in de straten van Oñati het jagende peloton voor te blijven. Longo Borghini pakte op de streep ook nog bonificatieseconden en reed daardoor Spratt, die 2 seconden later als 5e over de finish kwam, uit de leiderstrui.

2018

De Australische wielrenster van Mitchelton-Scott had de etappekoers uit de UCI WorldTour voor vrouwen vorig jaar gewonnen, voor ploeggenote Van Vleuten (2e) en Anna van der Breggen (3e).

Heel dichtbij

,,Ik heb tot 1 kilometer van de streep alles gegeven om het gat te dichten’', zei Van Vleuten na de slotetappe. ,,We kwamen heel dichtbij, maar Elisa was 2 seconden ‘te sterk’ vandaag.’’