🎥 | Vollering is Van Vleuten de baas in Luik-Bastenaken-Luik: ‘Dit is zo gaaf’

25 april 2021

Demi Vollering heeft de grootste overwinning uit haar carrière geboekt. De 24-jarige Nederlandse wielrenster van SD Worx was in de sprint sneller dan landgenote Annemiek van Vleuten. Vollering kreeg in de sprint hulp van Anna van der Breggen, die een hoop werk verrichtte.


Vollering klopte Van Vleuten en Elisa Longo Borghini. Van Vleuten ging vroeg aan, maar werd gepasseerd door haar jongere landgenote.

Nederland domineert
Luik-Bastenaken-Luik was de laatste klassieker van dit voorjaar, dat gedomineerd werd door Nederland. Van de 7 World Tour-wedstrijden werden er 5 gewonnen door een Nederlandse. Strade Bianche (Chantal van den Broek-Blaak), Gent-Wevelgem (Marianne Vos), Ronde van Vlaanderen (Annemiek van Vleuten), Amstel Gold Race (opnieuw Vos) en Waalse Pijl (Anna van der Breggen) werden gewonnen door een Nederlandse.

Ook Luik-Bastenaken-Luik kent een rijke geschiedenis qua winnaars. Van der Breggen won in 2017 en 2018, Van Vleuten pakte in 2019 de winst en oud-wereldkampioene Lizzie Deignan schreef vorig jaar de klassieker op haar naam. Daar komt dus de naam van Vollering bij, die ontzettend blij was met haar zege. "Dit is zo gaaf. Met grote dank aan het team. Ik ben Anna erg dankbaar dat ze dit voor mij deed", sprak de winnares.