Voormalig Vacansoleil-renner Veuchelen (39) kapt ermee

12 oktober 2017

ANP

Frederik Veuchelen fietst aanstaande dinsdag zijn laatste koers als beroepswielrenner. Dat schrijft 39-jarige oud-renner van Vacansoleil, tegenwoordig rijdend voor Wanty-Groupe Gobert, op zijn Facebook pagina.


Na de Sluitingsprijs Putte-Kapellen houdt hij ermee op. "Wielrennen heeft me veel gegeven, maar na 14 seizoenen is het tijd voor een nieuwe stap. Ik wil graag actief blijven in de sport en het wielrennen", luidt de boodschap.

"Momenteel begeleid ik reeds enkele sporters en wielrenners en wil ik mij op verschillende gebieden bijscholen, onder andere in sportverzorging."

Dienaar
Veuchelen was 14 jaar prof. In 2004 begon hij bij de ploeg Vlaanderen–T-Interim. In 2006 wist hij in het shirt van Chocolade Jacques de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen op zijn naam te schrijven. Het zou zijn enige profoverwinning blijken.

Tussen 2009 en 2013 kwam hij uit voor Vacansoleil. Vervolgens ging hij met ploegleider Hilaire Van der Schueren mee naar Wanty-Groupe Gobert, waar hij de laatste 4 jaar van zijn loopbaan voor fietste.
reacties
ReageerReageer op dit bericht