Voormalig wereldkampioen Cipollini aangeklaagd voor stalking en mishandeling ex-vrouw

8 maart 2019

EPA

Mario Cipollini, ook wel Mooie Mario genoemd, zit in de problemen. Hij moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen. Zijn ex-vrouw Sabrina Landucci heeft hem aangeklaagd. Hij wordt verdacht van het mishandelen en ook stalken van zijn ex.


De 1e hoorzitting wordt op 20 maart gehouden. Alsof de aanklachten van stalking en mishandeling nog niet genoeg zijn, wordt Cipollini ook beschuldigd van het bedreigen van de partner van zijn ex-vrouw. Dit zou allemaal zijn gebeurd in de periode tussen december 2016 en januari 2017, dat schrijft het Italiaanse Corriere Della Sera.

Heftige gebeurtenis
Landucci beschrijft de meest heftige mishandeling die plaatsvond. "Mario viel me aan in het bijzijn van mijn collega's bij het sportcomplex waar ik werk. Hij pakte me bij mijn nek en sloeg mijn hoofd tegen de muur. Ik moest naar de eerste hulp voor de verwondingen."

Landucci en Cipollini trouwden in 1993 en scheidden in 2005.

Wereldkampioen
Mario Cipollini werd in 2002 wereldkampioen op de weg en was de topsprinter van het peloton in de jaren '90 van de vorige eeuw en begin deze eeuw. Ook won hij in totaal 42 etappes in zijn geliefde Giro d'Italia.