Vrouwenploeg Jumbo-Visma slaat enorme slag met Marianne Vos als kopvrouw

29 juli 2020

AFP

Nieuwe ploeg, nieuwe kopvrouw. En wat voor 1. Marianne Vos voert volgend jaar de vrouwenploeg van Jumbo-Visma aan. Ze tekent een contract dat haar voor 2 jaar aan de ploeg bindt. Vos rijdt nu nog in de kleuren van CCC-Liv.


Vos (33) is een fenomeen. In de jeugdcategorieën won ze alles wat er te winnen viel, bij de profs ging ze er doodleuk mee verder. In haar 1e WK bij de elitevrouwen pakte ze al de regenboogtrui. Jarenlang was ze een klasse apart in het peloton: ze won in de sprint, ze won bergop, ze won solo, ze won in het veld en op de baan. Haar prijzenkast puilt uit; alleen op de weg won ze al 228 keer.

Meer plezier dan ooit
De Marianne Vos van de afgelopen jaren is misschien niet meer zo dominant als ze in de 1e fase van haar carrière was, maar is nog altijd een van de beste en meest explosieve rensters van het peloton. En, belangrijker misschien: ze heeft er meer plezier in dan ooit.

Nieuwe ploeg
Bij Jumbo-Visma wordt Vos het uithangbord van een nieuwe ploeg en een project dat meer jongens én meisjes op de fiets moet krijgen.