Vuelta-organisatie voert regels door: géén kusjes voor winnende renner van podiumvrouwen

18 juli 2017

anp

In de Tour de France zijn de rondevrouwen nog altijd niet weg te denken. Na elke etappe vormen zij het vertrouwde beeld met de winnende renner van de dag, maar in de Vuelta kan het binnenkort zomaar eens over zijn met de mooie dames. Daar krijgen de renners vanaf dit jaar geen kussen meer van de podiummissen tijdens de huldiging. Sterker nog: er worden heuse 'stagemisters' in het leven geroepen... mannen dus!


Het leek altijd onlosmakelijk verbonden met de wielersport: knappe podiummissen die de renners na een zware etappe trakteren op enkele kusjes. Als het aan de organisatie van de Ronde van Spanje ligt, gaan we dat beeld straks niet meer zien. "We kunnen onze ogen niet sluiten voor de mediadiscussie die is ontstaan over de aanwezigheid van vrouwen op het podium. Daarom nemen we enkele nieuwe maatregelen in de volgende ronde", vertelt Vuelta-directeur Javier Guillén.

Kledingregels
Dat betekent dus dat de podiummissen straks niet meer zullen zoenen met de renners. Guillén vertelt ook dat de vrouwen geen 'uitdagende' kleding zullen dragen op het podium. "Onze podiumvrouwen dragen lange mouwen en een rok die tot onder de knie valt", benadrukt hij in een interview. Ook voegde Guillén toe mannen in te willen zetten op het erepodium

De Vuelta is na de Giro en de Tour de 3e grote ronde van het jaar. Dit rittenkoers gaat dit jaar op 19 augustus van start.