Vuelta: Primoz Roglic maakt het nu wel waar in de tijdrit

3 november 2020

ANP
Primoz Roglic Vuelta

Primoz Roglic heeft in de 13de etappe van de Ronde van Spanje een dubbelslag geslagen. De kopman van Jumbo-Visma was in de tijdrit van 33,7 kilometer, met finish op een gruwelijk steil klimmetje van bijna 2 kilometer, de snelste en reed Richard Carapaz uit de rode leiderstrui. Wout Poels reed een sterke rit tegen de klok en behield zijn 6de plaats in het algemeen klassement.


De herboren Roglic, die zondag op de Angliru nog de rode trui verloor aan Carapaz, reed een ijzersterke beklimming en verbeterde de toptijd van Barta met een seconde. Carapaz moest bergop nog veel tijd prijsgeven en was 49 seconden langzamer dan zijn winnende concurrent. In het klassement heeft de kopman van Ineos Grenadiers nu 39 seconden achterstand op Roglic, die alweer zijn 4de dagzege binnenhaalde.

Voorsprong
De 31-jarige Roglic won vorig jaar de Ronde van Spanje al en staat nu dus op pole position voor een 2de eindzege. Hugh Carthy, de nummer 3 van het algemeen klassement en winnaar op de Angliru, eindigde als 4de in de tijdrit en staat 3de in het klassement, op 47 seconden.

Laatste week
De Vuelta duurt tot en met zondag. Morgen (woensdag) gaat de 14de etappe over heuvelachtig terrein van Lugo naar Ourense. Zaterdag staat de enige resterende bergrit op het programma, met finish op de Alto de la Covatilla.