Wereldkampioen Valverde: ‘Ik ben nooit betrapt op doping’

6 november 2018

Getty Images

Alejandro Valverde gaat normaal niet in op vragen over zijn dopingschorsing, maar in een interview met de Spaanse krant AS doet hij toch even zijn woordje.


"Ik ben nooit positief bevonden bij een dopingcontrole, dus ik hoef me ook niet af te vragen of ik ergens spijt van heb gehad in mijn wielercarrière", vertelt de 38-jarige renner. De Spanjaard werd 2 jaar geschorst, omdat er bloedzakjes met epo bij de Spaanse arts Eufemiano Fuentes werden aangetroffen. "Men vond het nodig mij te straffen en aldus geschiedde. Ik heb mijn schorsing uitgezeten en sindsdien telde voor mij nog maar 1 ding: genieten van het wielrennen."

Succes
Na zijn schorsing, die in 2011 afliep, behaalde Valverde verschillende successen. 2 keer winst in Luik-Bastenaken-Luik, 4 maal de overwinning in de Waalse Pijl en 5 keer eindige hij op het podium in een grote wielerronde. Zijn grootste succes was het behalen van de regenboogtrui op het WK in Innsbruck van dit jaar. "Ik heb laten zien dat ik na mijn schorsing een nog betere renner ben geworden."