Deze wielren-meelopers werden ook van de weg gebeukt (video’s)

21 september 2017

Driewerf hoera voor de Noorse agent die woensdag een gruwelijk irritante meeloper van de weg beukte tijdens het WK wielrennen in Bergen. Zo zien we het graag. Waarom hebben sommige mensen de dringende behoefte om (meestal ook nog uitgedost in de meest kansloze outfits) met een wielrenner mee te hollen? Opzouten!


Het voorval in Noorwegen juichen wij toe en daarom zetten wij de meest mooie acties bij meelopers voor je op een rijtje:

1: De 12e etappe van de Vuelta van 2017. Een meeloper wordt door een agent onderuit gebeukt. Heel goed! Wat dan wel weer jammer is, is dat de fan onder een motor komt die daardoor in de weg staat voor de wielrenners. 'Het doel heiligt de middelen', toch?
2: Tour de France 2011, Alberto Contador. De Spanjaard ploetert zich een weg naar boven op de Alpe d'Huez, terwijl een malloot in een doktersoutfit naast hem holt. Een welverdiende tik is het gevolg.
3: Tour de France 2016, Chris Froome. Een Colombiaanse 'fan' rent uitgedost als een soort Valderrama mee omhoog. 'Froomey' is daar niet van gediend en deelt een linkse directe uit.
4: Ook in de Tour de France 2016, supporter trekt supporter. Dit zien we graag: een supporter die een halve gare meeholler van de weg trekt. Hij doet het zo hard, dat de meeloper ongeveer de berm in wordt gelanceerd. Doei!
5: Tour de France 2013. We blijven even bij de ene supporter die de andere supporter onderuit haalt. In 2013 beklom het peloton tijdens de Tour de 'Nederlandse' berg Alpe d'Huez. Tejay van Garderen reed alleen en had een meeloper in zijn kielzog. Iemand uit het publiek stak zijn poot uit, waardoor de meeloper op z'n snufferd ging en Van Garderen rustig door kon fietsen.
6: Tour de France 2017. Jhon Darwin Atapuma ligt op kop in de Tour de France. Een begeleidende motorrijder ziet 2 meelopers en besluit in te grijpen. Na een flinke duw en een paar meter struikelpassen is het voorbij en ligt ook deze meeloper in de goot.
7: Tour de France 2013, 7e etappe. Dit noemen ze een onvervalste elleboog. Weer van supporter op supporter. (Oh en: wees geduldig. Deze is in superslomo.)
8: Giro d'Italia 2013. En soms lost het probleem zich vanzelf op. Gezien de outfit (of het gebrek daaraan) van deze man, vermoeden wij toch wel een geschaafd lichaam...
admin