Wielrenner Kruijswijk zet fanclub aan de kant

2 december 2014

VI Images
Wielrenner Kruijswijk zet fanclub aan de kant

NUENEN - De leden van Steven Kruijswijks fanclub zijn teleurgesteld in het management van de Belkin-renner. De supportersgroep uit Nuenen, waar Kruijswijk eveneens vandaan komt, mag geen gebruik meer maken van bepaalde beeltenissen en logo's.

"We kregen onlangs een e-mail van Stevens management", zegt fanclub-voorzitter Jan Wesenbeek. "We zijn onze officiële status kwijt."

Busreizen
De club werd ruim 3 jaar geleden opgericht en telde tijdens haar hoogtijdagen 140 leden. Daarvan zijn er 100 overgebleven. "We organiseerden regelmatig busreizen naar wielerwedstrijden", aldus Wesenbeek. "En we hebben een eigen website en fanshop. 2 keer per jaar hielden we een bijeenkomst voor de leden. Het wordt in de toekomst wat rustiger voor ons."

Lullig
Vanuit zijn appartement in het Spaanse Girona reageert Kruijswijk telefonisch. De nummer 15 van de afgelopen Tour de France zit enigszins in zijn maag met de situatie. "Wat wil je?", zegt hij. "Ik begrijp dat deze mensen teleurgesteld zijn. Maar we nemen alles in eigen hand. Daarbij hoort een website die wat meer van deze tijd is. De club verzorgde een paar keer per jaar een fandag. De ene keer was ik aanwezig. Zaten er 10 mensen in de zaal. Dat is een beetje lullig voor alle betrokkenen."

Hoewel de fanclub niet meer de officiële status bezit, gaan Wesenbeek en de zijnen door. "Als je Steven nu de rug toekeert, ben je geen wielerliefhebber", zegt Wesenbeek.