Wielrenner Majka reageert op doping-gezeik: ‘Ga niet akkoord met deze aanval op mijn successen’

13 februari 2018

ANP

Rafal Majka heeft op Facebook gereageerd op het Italiaanse dopingonderzoek waarin zijn naam naar voren kwam. De Poolse wielrenner deed de aantijgingen meteen de prullenbak in en zei "niet akkoord te gaan met dergelijke laster".


Daarnaast ontkende Majka ooit deel uitgemaakt te hebben van de Altopack-ploeg, de ploeg die in opspraak is. De 28-jarige klimmer wordt door een oud-ploegleider beschuldigd van het gebruik van verboden middelen tijdens zijn beloftentijd (2008-2010).

Lariekoek
In deze periode in Italiaanse dienst zou hij testosteron en groeihormonen hebben genomen. "Verwijzend naar de berichten en publicaties waarin het woord ‘doping’ dicht bij mijn naam voorkomt, verklaar ik dat ik niet akkoord ga met dergelijke laster", spreekt Majka. "Omdat het mij bloot kan stellen aan het verlies van vertrouwen bij mijn vrienden, mijn fans en rechtstreeks invloed heeft op mijn goede naam."

Aanval
Majka vond het een ernstige aanval op zijn eigen persoon. Hij noemde het dom en ondoordacht. “Dit soort valse informatie kan mijn imago als atleet ruïneren en het is een directe aanval op mijn voorbije successen, die ik bereikt heb door hard te werken, offers te brengen en door te vertrekken bij mijn familie."

Ontkennen
Hij ging nog even verder. "Ik ben trots om mijn wielerploeg en mijn land te vertegenwoordigen op internationale evenementen", vervolgt de 2-voudig winnaar van de bolletjestrui in de Tour. "Ik kan niet toestaan dat mijn naam genoemd wordt met eventuele oneerlijke activiteiten waar ik heb niets mee te maken heb. Ik ben nooit lid geweest van het Altopack-team waarvoor het onderzoek naar de overtreding van de anti-dopingregels nu in behandeling is."

Of Majka stappen onderneemt tegen deze beschuldigingen, is niet bekend. Majka begon zijn seizoen eind januari met een 5e plek in de Vuelta a San Juan. Volgende week staat hij aan de start van de Abu Dhabi Tour.