Wielrenner Majka voldoet aan verwachtingen

7 augustus 2014

Wielrenner Majka voldoet aan verwachtingen

STRBSKE PLESO - Rafal Majka heeft de vijfde etappe van de Ronde van Polen op zijn erelijst bijgeschreven en daarmee aan de nationale verwachtingen voldaan. De Poolse wielrenner van Tinkoff-Saxo, die in de Tour de France excelleerde met twee ritzeges in de bergen en winst van de bolletjestrui, had na 190 kilometer koers van Zakopane naar de Slowaakse plaats Strbske Pleso het meeste over op de slotklim. Hij versloeg in de sprint omhoog de Spanjaarden Beñat Intxausti en Jon Izagirre.  

Majka nam de gele trui net niet over van de Tsjech Petr Vakoc. Deze beperkte de schade tot 26 seconden. Dat was precies genoeg om het leiderstricot nog een dagje te behouden. De ritwinnaar heeft, mede dankzij de bonificatie, nog 1 seconde achterstand. Intxausti bezet op 0.05 de 3e plaats in de algemene rangschikking

Pieter Weening koos met nog ruim een kilometer te gaan de aanval. Zijn poging om te ontsnappen mislukte echter. Weening eindigde als 14e, 2 plekken achter Wout Poels. Ook Robert Gesink liet zich in de slotfase van voren zien. De kopman van Belkin kwam evenmin weg. Hij handhaafde zich wel in de kopgroep van ruim 20 man die geen tijd verspeelde. Met de 10e plaats in het klassement, op 11 seconden, is Gesink de beste Nederlander net vóór Weening.