Wielrenner Scarponi (37) dood na ongeluk

22 april 2017

ANP

Michele Scarponi is zaterdagochtend overleden. De 37-jarige wielrenner van Astana werd zaterdagochtend tijdens een training aangereden door een busje. Dat werd hem fataal.


De winnaar van de Giro d'Italia in 2011 is bij een verkeersongeval in Filottrano om het leven gekomen. De renner kwam frontaal in botsing met een busje. Onder toeziend oog van tientallen automobilisten was al snel duidelijk dat Scarponi het ongeluk niet zou hebben overleefd.

Gerespecteerd om zijn menselijkheid
Scarponi reed al heel wat jaren mee in het peloton. De Italiaan was professional sinds 2002. In al die jaren moest hij het vooral hebben van zijn klimkunsten. Ook zijn menselijkheid werd door veel collega's gerespecteerd. Scarponi reed altijd rond met een lach en had vaak een grap in petto.

Tour of the Alps
Afgelopen maandag mocht Scarponi zijn glimlach voor de laatste keer aan de wielerwereld laten zien. Toen won de Italiaan in de Tour of the Alps de eerste etappe. Uiteindelijk eindigde hij gisteren als 4e in het eindklassement.

Leiderstrui mee naar huis
Vrijdag plaatste hij nog een foto op Twitter met zijn kinderen op zijn rug. Zij hebben de leiderstrui van de eerste etappe aan. "Al was het maar voor een dag, ik heb twee leiderstruien mee naar huis kunnen nemen."