Wielrenner Wesley Kreder kreeg hartaanval: ‘Werd wakker in het ziekenhuis’

13 september 2023

photo: Cor Vos

Wesley Kreder heeft 2 weken geleden een hartaanval gehad. Dat meldt zijn wielerploeg Cofidis woensdag. De 32-jarige Nederlander is sinds 6 september weer thuis en zijn gezondheidssituatie is onder controle. Kreder zegt in het persbericht nu te gaan herstellen en te gaan genieten. "Ik ben blij dat ik nog leef."


In de nacht van 28 op 29 augustus werd Kreder thuis getroffen door een hartaanval. Daar verleenden zijn echtgenote en zijn schoonfamilie eerste hulp. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Kreder bleek last te hebben van een ontsteking van de hartspier. Momenteel wordt zijn situatie in de gaten houden door de artsen van het Cofidis-team en een cardioloog.

'Werd wakker in het ziekenhuis'
In het persbericht zei Kreder: "Ik ging op 28 augustus normaal naar bed. En de volgende dag werd ik wakker in het ziekenhuis. Het was heel vreemd om mezelf daar aan te treffen. Ik vroeg me af wat er was gebeurd. Ik verbleef een paar dagen in het ziekenhuis, onderging verschillende tests en mocht vervolgens thuis verder herstellen. Nu voel ik me goed."

Kreder bedankt verschillende mensen, waaronder het team en zijn familie. "Het is nu niet de tijd om vooruit te plannen, maar om goed te herstellen en te genieten. Ik ben zo blij dat ik nog leef."

Van Hooydonck
Het nieuws komt een dag nadat bekend werd dat Nathan Van Hooydonck - ook wielrenner - onwel werd achter het stuur en zo in een zwaar verkeersongeval terechtkwam. Over hem is nu ook bekend dat zijn situatie niet kritiek is.