Wielrenners Katusha-Alpecin wachten nog op laatste salaris: ‘Is redelijk normaal’

14 november 2019

ANP

De renners van Katusha-Alpecin zijn niet blij. Zij hebben hun salaris voor de maand oktober nog niet ontvangen. Er is meer mis bij de Zwitserse ploeg.


Want ook bij eerdere uitbetalingen zouden er problemen zijn geweest. Zo werden de coureurs in september met een aantal weken vertraging uitbetaald, meldt CyclingNews. Volgens de ploeg zou de UCI op de hoogte zijn van de problematiek bij Katusha-Alpecin. De internationale wielerbond wilde - nog - niet reageren op de situatie.

Normale zaak
Alexis Schoeb, de advocaat van Katusha-Alpecin, deed dat wel. "Iedereen is betaald voor de maand september, maar de maand oktober heeft inderdaad nog wat vertraging. Een cashflowprobleem aan het einde van het seizoen is redelijk normaal. Iedereen is geïnformeerd over de stand van zaken. Ik vermoed dat iedereen binnen 1 of 2 werkdagen het geld op zijn rekening heeft gekregen."

De situatie gaat samen met betalingen van de sponsors, zei Schoeb. "Sommige sponsors hebben een regeling waarbij ze aan het eind van de maand betalen, want ons in deze cashflowsituatie brengt. Dit is niet iets wat ik leuk vind of persoonlijk aanvaardbaar, maar iedereen is zich bewust van de situatie."

Niet de enige
Katusha-Alpecin is niet het 1e WorldTour-team dat problemen heeft dit jaar met het uitbetalen van salarissen. In januari moesten coureurs van Bahrain-Merida 2 weken langer wachten op hun salaris wegens administratieve vertragingen.