Wiggins: ‘Mijn tijd als ronderenner is voorbij’

14 juli 2014

Wiggins: 'Mijn tijd als ronderenner is voorbij'

RIJSWIJK - Bradley Wiggins rijdt ook volgend jaar voor Team Sky. Dat zegt de Britse Tourwinnaar van 2012 maandag in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

Wiggins werd dit jaar gepasseerd voor de Ronde van Frankrijk, vermoedelijk vanwege zijn slechte relatie met de inmiddels uitgevallen Tourfavoriet Chris Froome. Ook volgend jaar verwacht hij niet te worden geselecteerd. Als hoofddoelen noemt hij de klassieker Parijs-Roubaix en mogelijk een aanval op het werelduurrecord.

Wiggins was dit weekeinde aanwezig bij een activiteit van Pinarello, de Italiaanse fietssponsor van Sky. ,,Het klopt: ik overweeg een aanval op het werelduurrecord. Niet dit jaar, maar in 2015. En ik ga dat doen op deze fietsen want ik blijf bij Sky'', meldde de Brit. ,,Mijn tijd als ronderenner is voorbij. Ik zal ze nog wel rijden maar niet met de ambitie om te winnen.''

De afgelopen weken toonden de ploegen Orica GreenEdge en Garmin-Sharp interesse in de inmiddels 34-jarige Wiggins die de Italiaan Vincenzo Nibali tipt als Tourwinnaar. ,,Nibali was fantastisch op de kasseien. Het zijn prachtige wegen uit de meest fascinerende wedstrijd ter wereld'', doelde hij op Parijs-Roubaix, de klassieker die hij dit jaar als negende afsloot. ,,Die wedstrijd winnen is mijn hoofddoel voor volgend jaar.''

Wiggins neemt aan het einde van deze maand deel aan de Commonwealth Games in Schotland en is van plan de Ronde van Spanje te rijden als voorbereiding op het WK tijdrijden.