Wijze Zoetemelk adviseert Dumoulin: ‘Tom, rijd de Tour! Die is mooier dan de Giro’

4 december 2017

Cor Vos

Joop Zoetemelk mocht maandagavond in Den Bosch bekendmaken dat Tom Dumoulin verkozen werd tot wielrenner van het jaar. De laatste Nederlandse winnaar van de Tour de France had een wijs advies voor de Limburger, die dit jaar de Giro d'Italia won.


"Rijd komend jaar de Tour de France, die is nog mooier dan de Giro. Je gaat wat meemaken als je die wint", zei Zoetemelk, die de Ronde van Frankrijk in 1980 op zijn naam schreef. Dumoulin hield op zijn beurt zijn veelbesproken keuze - die hij onlangs pas maakte, vorige week bij de presentatie van het routeschema van de Giro in Milaan - voor zich.

Spannend
"Op 4 januari op de teampresentatie maken we bekend of ik de Giro of de Tour rijd", herhaalde de renner van Sunweb zijn eerdere woorden. Dumoulin is bekend met de ophef rondom zijn persoon, maar wil vooral zichzelf blijven, vertelde hij.

Plezierig
"De kunst is om rustig te blijven en de juiste balans zoeken. Dat is een puzzel, maar ik moet gewoon doen wat ik de laatste jaren heb gedaan. Gewoon ook plezier maken. Ik probeer mijn best te doen niet mijn hele leven wielrennen te laten zijn."