Wilco Kelderman: nog 6 etappes om het roze te veroveren

19 oktober 2020

EPA

Wilco Kelderman durft bijna niet te denken aan de roze trui, maar de kopman van Team Sunweb voelt zich aan het begin van de 3de en laatste week van de Ronde van Italië nog steeds heel goed. ,,Ik wil natuurlijk die roze trui pakken, maar er komt nog een lastige week aan. Ik kijk van dag tot dag en denk niet te ver vooruit. Dat werkt goed en maakt je ook minder nerveus”, zegt de nummer 2 van het algemeen klassement op de rustdag.


De 29-jarige renner hoeft nog maar 15 tellen goed te maken op de verrassend sterke Almeida. ,,Hij is sterk, je rijdt hem er niet zomaar af. De rest staat weliswaar op flinke achterstand, maar toch moet ik rekening houden met renners als Vincenzo Nibali en Rafal Majka in de zware bergetappes die nog gaan komen.”

Zie ook: dit is het etappeschema voor de rest van de Giro

'Nog nooit meegemaakt'
Maar Kelderman weet ook dat hij kan vertrouwen op zijn ploeg. ,,Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik kan er ook echt van genieten hoe sterk en dominant we rijden. Iedereen in de ploeg voelt zich supergoed. Toch denk ik niet nu al aan het winnen van de Giro. Ik wil vooraleerst het beste uit mijn lichaam halen. Er spelen in de koers zoveel factoren mee, dat je in een grote ronde niet gauw denkt dat je ook echt kunt winnen. Het overkomt je.”

Woensdag en donderdag
Feit is dat Kelderman voor het eerst echt in de positie is gekomen dat hij tot de favorieten voor de eindzege behoort. De Giro vervolgt dinsdag met een heuvelachtige etappe naar San Daniele del Friuli. Woensdag volgt een rit met aankomst bergop in Madonna di Campiglio en donderdag zit de beruchte klim naar de top van de Stelvio op 2746 meter hoogte in het parcours.