WorldTour-ploegen introduceren nieuwe koers: Hammer Series (video)

1 maart 2017

Er komt een nieuwe wielerkoers in Nederland. Dat plan werd woensdagochtend gepresenteerd in Sittard. Het wordt een wedstrijd die mede wordt georganiseerd door de WorldTour-ploegen. De Hammer Series, zoals de koers gaat heten, wordt verreden in Limburg en gaat 3 dagen duren. Onder meer Tom Dumoulin heeft al aangegeven deel te nemen aan de wedstrijd.


Er zijn geen individuele prijzen te verdelen, het gaat om de teamprestatie. Een onderdeel van de Hammer Series is een klimrit, waarin het peloton 7 keer de Vaalserberg oprijdt. Dat is met 322,5 meter het hoogste punt van Nederland. Eerst was er sprake van dat de Cauberg onderdeel zou uitmaken van de nieuwe koers, maar Valkenburg trok zich, naar verluidt vanwege financiële redenen, terug.

Sprinten en ploegentijdrit
Na de klimkoers is het tijd voor de sprinters. Zij mogen op zaterdag 3 juni aan de bak, terwijl een dag later de ploegenachtervolging plaatsvindt. De teams rijden dan 3 rondes van 14,9 kilometer. Velon, een overkoepelend orgaan van enkele WorldTour-ploegen, organiseert de race. Onder meer Team Sky, LottoNL-Jumbo en Team Sunweb hebben zich al aangemeld voor de koers. Ook Bahrein, BMC, Cannondale, QuickStep, Lotto-Soudal, Orica, Movistar, Trek en UAE-Emirates komen naar Nederland.