Deze 5 WorldTour-versterkingen fietsen nu bij Mathieu van der Poel in de ploeg

22 februari 2020

EPA

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, heeft in de winter flink zijn best gedaan om een boel sterke renners aan te trekken. Daarmee hoopt de ploeg dat het zich beter kan meten met de WorldTour-ploegen van het peloton. Alpecin-Fenix is nog een pro-continentale ploeg, maar kan dankzij een lading wildcards ook aan flink wat WorldTour-wedstrijden (de ritten waar alle 'grote jongens' aan meedoen) deelnemen.


In 2019 reed Mathieu van der Poel alles en iedereen aan flarden met een knappe 4e plek in zijn 1e ronde van Vlaanderen en natuurlijk de magistrale winst van de Amstel Gold Race. Dat Van der Poel het absolute topniveau heeft, weten we wel. Maar hij moest het in de finales toch nog vaak alleen opknappen. Daarom is zijn ploeg is flink aan het werk gegaan om zich in de breedte te versterken. Deze renners van WorldTour-niveau rijden in 2020 in hetzelfde shirtje van Van der Poel rond.

Italiaans sprintkanon
De grootste naam die werd aangetrokken is Sacha Modolo. De Italiaanse sprinter (32), die sinds 2014 op WorldTour niveau rijdt, fietste de afgelopen jaren vaak met zijn neus vooraan in de massasprints. In 2015 won hij 2 etappes in de Giro d'Italia. Alpecin-Fenix nam hem na afloop van vorig seizoen over van EF Education First.

Winnaar Vuelta-etappe
Met de komst van Kristian Sbaragli (29) krijgt Modolo er meteen een extra Italiaanse ploeggenoot bij. Sbaragli pakte in 2015 een Vuelta-etappe namens MTN-Qhubeka en fietste voor die ploeg (toen met Dimension Data als naam) in 2016 en 2017 op WorldTour-niveau. In 2018 en 2019 reed hij voor Israel Cycling Academy op het pro-continentale niveau. Toegegeven, dat is geen WorldTour-niveau, maar deze man heeft ook op het hoogste niveau wel zijn sporen verdiend. Hij komt over het algemeen goed uit de verf in de sprint en kan ook aardige eendagsraces rijden.

Tekst loopt door onder de afbeelding.


Van links naar rechts: Peter Vakoc, Sacha Modolo en Kristian Sbaragli.

Tsjechische alleskunner
Van 2014 tot 2019 maakte Petr Vakoc (27) deel uit van het beroemde Quick-Step van Patrick Lefevere. Dan kun je wel wat! In 2016 won hij de Brabantse pijl en een jaartje later eindigde hij als 2e. Een echte man voor de heuvelklassiekers dus. Hij komt aardig een heuvel over en is in de laatste meters naar de finish behoorlijk rap.

Supersub in de heuvels
Team Jumbo-Visma is Floris de Tier (28) kwijtgeraakt aan Alpecin-Fenix. De Belg reed sinds 2017 voor de Nederlandse formatie en heeft op heuvelachtige terrein een aantal mooie ereplaatsen gehaald. In de kortere meerdaagse koersen kan hij ook een aardig klassement rijden. Zo werd hij in 2018 11e in de Ruta de Sol en 1 jaar later weer 11e in de 4-daagse Artic Tour of Norway. In 2017 en 2018 pakte hij een 5e plek in een etappe van de Vuelta en werd in dat laatste jaar ook nog 13e in de Strade Bianche. Zo'n renner kun je dus prima in je ploeg gebruiken!

Tekst loopt door onder de afbeelding.Floris de Tier in actie in de Ruta de Sol.

Jonge rasklimmer
Louis Vervaeke is pas 26, maar rijdt al flink wat jaren in het profpeloton mee. Al vanaf halverwege 2014 reed hij voor de Lotto-ploeg op het hoogste niveau. In 2018 stapte hij over naar Team Sunweb. Hij werd als jonkie in de gaten gehouden als groot talent voor het rondewerk. In 2016 werd hij nog 20e in de Ronde van Catalonië en 11e in de Ronde van het Baskenland. Later raakte hij overtraind en ging naar Sunweb voor een nieuwe start. Daar kwam hij nog niet helemaal uit de verf zoals gehoopt. Nu wil hij bij Alpecin-Fenix weer laten zien dat hij het strijden voor klassementen nog niet verleerd is.

Verder versterkte de ploeg zich ook nog met: Oscar Riesebeek, Scott Thwaites, Alexander Krieger, Senne Leysen, Ben Tulett, Alexander Richardson, Samuel Gaze en Antoine Benoist.Louis Vervaeke in actie in de Ruta del Sol.