📸 | Van Aert fietst Milaan-San Remo met zelf ontworpen helm: ‘Coolste van het peloton’

13 maart 2023

Pro Shots
Wout Van Aert Kopen Nieuwe Helm Zelf Ontworpen Limited Edition Milaan San Remo Video Foto

Topwielrenner Wout van Aert heeft nieuwe helmen, en wat voor een paar! De 28-jarige Belg zal aankomende zaterdag bij Milaan-San Remo voor het eerst met een door hemzelf ontworpen helm koersen.


Van Aert, die de bovengenoemde koers in 2020 won, maakte de helmen samen met zijn sponsoren Red Bull en (ploegsponsor) Lazer. De dingen heten de 'Strada KinetiCore' en 'Vento KinetiCore'.

De 1e is een allround helm, die eenieder kan kopen. De 2e is een meer aerodynamischere en zogeheten limited edition: daar zijn er maar een beperkt aantal (1994, naar het geboortejaar van de renner) gemaakt.

Van Aert-helm kopen
Van Aert-fans kunnen zelf de portemonnee trekken als zij een helm van hun idool willen bezitten. De dingetjes kosten nogl wat: voor een Strada KinetiCore betaalt men rond de 80 euro. De Vento KinetiCore is 100 euro duurder.

De renner zelf was maar wat blij met de blitse-metalen. "Ik heb de coolste helm van het hele peloton", tikte de Belgische pers op. "Dit is uniek, daar ben ik trots op. Lazer is mijn favoriete merk, al voordat ik prof werd."