Wout van Aert minuten na super close finish in Amstel Gold Race: ‘Ik durf het eigenlijk nog niet te geloven’

18 april 2021

Minuten waren er al verstreken maar Wout van Aert durfde nog steeds niet te geloven dat hij de Amstel Gold Race had gewonnen. De Belgische wielrenner van Jumbo-Visma had in de sprint de Brit Thomas Pidcock verslagen, maar het verschil was met het blote oog niet waarneembaar geweest. De jury oordeelde uiteindelijk na het bestuderen van de finishfoto dat Van Aert de winnaar was.


"Ze zeggen het, maar ik durf het eigenlijk nog niet te geloven”, zei Van Aert nadat hij voor de tv-camera’s te horen had gekregen dat hij wel degelijk gewonnen had.

'Blijkbaar nét genoeg'
Het was een lange sprint geweest waarin Van Aert, Pidcock en de Duitser Maximilian Schachmann om de zege in de 55e Gold Race streden. "Een lange sprint was in mijn voordeel, ook al begon ik vanuit de slechtste positie. Maar het was blijkbaar net genoeg”, vertelde Van Aert, die zei veel steun te hebben gehad van zijn ploeggenoten Primoz Roglic en Jonas Vingegaard.

Roglic
"Jammer dat Primoz door mechanische pech wegviel, maar ik wist dat ik tegen Pidcock en Schachmann hier een goede kans had. Ik heb al mooie wedstrijden gewonnen, maar ik ben zeker ook trots op deze. Onze ploegleider Frans Maassen won hier precies 30 jaar geleden. Hij zegt al het hele jaar dat dit de belangrijkste koers van het jaar is.”