Wout van Aert nog langer bij Jumbo-Visma: ‘We worden constant beter’

21 september 2022

ANP / EPA

Wout van Aert heeft veel vertrouwen in Jumbo-Visma. De 28-jarige Belg blijft daarom tot en met 2026 bij de Nederlandse wielerploeg. Zijn vorige contract liep in 2024 af. Hij rijdt inmiddels al 4 jaar voor Jumbo-Visma.


Van Aert laat op de site van de ploeg weten ‘blij’ te zijn met de verlenging. "Ik voel me heel goed bij deze ploeg. We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen. Dat is mede te danken aan de omkadering die ik er krijg."

De winnaar van de groene trui in de Tour de France was verrast toen de ploeg opnieuw in gesprek wilde. "Maar het is een mooie erkenning", vervolgt hij. "We waren er snel uit dat we langer met elkaar door wilden. Ik geloof niet in de gevaren van een langere samenwerking, want ik heb ondervonden dat we er nu al 4 jaar in slagen constant beter te worden. We gaan steeds voor het beste en dat maakte de keuze gemakkelijk. Dat is het vertrouwen dat ik geef aan de ploeg en het geeft mezelf veel gemoedsrust om er de komende jaren voor te kunnen gaan."