WTF! Oud-wielrenner is stikjaloers en geeft af: ‘Van der Poel maakt de sport kapot’

18 november 2018

ANP

Oud-wielerprof Roger De Vlaeminck vindt de heerschappij van Mathieu van der Poel in het veldrijden helemaal niks. Dat zei de voormalig Belgisch wereldkampioen bij Sporza: “Mathieu maakt de sport een klein beetje kapot.”


De 71-jarige De Vlaeminck bezocht de Flandiencross, die Van der Poel natuurlijk weer op zijn naam schreef. Dat betekende de 11e zege van het seizoen voor de Nederlander. Wij vinden dat allemaal fantastisch, maar De Vlaeminck vindt juist dat Van der Poel eigenlijk 'minder zijn best moet doen'.

'Hij maakt de sport kapot'
"Ik vind het heel jammer wat er allemaal gebeurt. Er komt niemand tot aan de enkels van Mathieu van der Poel, hij is veel te goed", begint hij. "Maar ik vind dat Van der Poel slimmer moet zijn, want er haken veel mensen af. Na 10 minuten heb je tegenwoordig alles gezien in het veldrijden. Het is het bekijken niet meer waard. Van der Poel is een echte Hollander die alles naar zich toe wil trekken, dat begrijp ik. Maar je kunt het ook mooi maken als je de beste bent. Want ik vind het niet meer mooi. Van der Poel maakt de sport een beetje kapot.”

Volgend jaar
De Vlaeminck vindt dat er te weinig concurrentie is en wil daarom Wout van Aert gaan trainen. "Misschien is het voor dit jaar te laat, maar volgend seizoen kan dat zeker lukken. Ik ben er zeker van dat Van Aert terugkomt en dat Van der Poel hem dan niet meer losrijdt. Al moet Van Aert eerst wel van zijn rechtzaak verlost zijn, want die speelt hem zeker parten."