Zelfs op een verkenningsritje rijdt Van der Poel flinke records uit de boeken

30 juni 2020

photo: Cor Vos

Mathieu van der Poel is al druk bezig met het verkennen van de klassiekers voor het najaar. Zo reed hij al de laatste 107 kilometer van Parijs-Roubaix en pakte hij meteen 2 records (KOM) op de bekende app Strava. Hij reed het record van Iljo Keisse op het Pavé Bourghelles a Wannehain en het record van Mike Teunissen op L’Epinette uit de boeken.


"Zijn commentaar was dat de zones heel snel op elkaar volgen en dat het snel gaat in zo’n finale", vertelt woordvoerder Thomas Sneyers van Alpecin-Fenix aan Het Nieuwsblad. Dinsdag gaat Van der Poel aan de slag op de route van de Ronde van Vlaanderen en woensdag verkent hij het parkoers van Gent-Wevelgem. "Om in deze coronatijden geen onnodige drukte te veroorzaken, hielden we het stil dat Mathieu voor het eerst in zijn leven live de beruchte kasseien van Parijs-Roubaix zag."

Geen grote ronde
Van der Poel zal dit seizoen niet in de grote rondes te bewonderen zijn. Zijn ploeg is nergens uitgenodigd. "Ik ben ergens wel ontgoocheld dat ik de Tour niet mag rijden”, zei hij eerder al. "Normaal zou ik dat niet zijn. Het zag ernaar uit dat de Tour het enige grote evenement zou zijn op de aangepaste wielerkalender. Maar als de kalender blijft zoals die nu is, denk ik dat ik nog genoeg andere grote klassiekers heb waarin ik me kan tonen.”

De Nederlander gaat zich vooral richten op de Vlaamse en Italiaanse klassiekers.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@mathieuvanderpoel) op