Zo zien de etappes door Nederland eruit bij de start van de Vuelta in Utrecht (video)

20 februari 2019

AFP

In 2020 start de Ronde van Spanje in ons eigen kikkerlandje. Het was al een tijdje bekend dat Utrecht als startplaats aangewezen was, maar nu hebben we meer duidelijkheid over hoe de etappes door Nederland uit gaan zien.


Ploegentijdrit door Utrecht
In totaal worden er 3 etappes door Nederland gereden. De Vuelta van 2020 begint met een ploegentijdrit van ruim 23 kilometer door de straten van Utrecht. Daarmee wordt Utrecht de 1ste stad ooit die alle 3 de grote rondes heeft mogen ontvangen.

De 2de etappe gaat van Den Bosch naar Utrecht en is 183 kilometer lang. De 3de etappe heeft als start- en finishplaats Breda en is 194 kilometer lang. Check hieronder de video waarin de routes van de etappes worden gepresenteerd.

Etappe 1
De ploegentijdrit van de Ronde van Spanje gaat door alle wijken van de stad Utrecht. Het parcours is 23.7 kilometer lang. Start en finish is in de buurt van het Jaarbeursplein.

Etappe 2
Een dag later is de etappe Den Bosch - Utrecht. Daarbij gaat het peloton bij Rhenen de provincie binnen, om vandaar over de Heuvelrug naar Renswoude, Woudenberg, Amerongse Berg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist, De Bilt naar Utrecht te rijden. Het precieze parcours is nog niet bekend: de Vuelta wil graag langs het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, maar of dat lukt is nog niet zeker vanwege de broedperiode van veel vogels. De finish van de etappe ligt na 183 kilometer op het Utrecht Science Park.

Etappe 3
De laatste etappe door Nederland begint en eindigt in het Brabantse Breda. Via Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Gilze Rijen, Dongen, Oosterhout, Drimmelen, Moerdijk, Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur keert het peloton na 194 kilometer weer terug in Breda.