Bondscoach Wouda kan niet tevreden zijn over prestaties zwemmers

10 augustus 2018

ANP

Waar Nederland tijdens EK's, WK's en Olympische Spelen voorheen zoveel medailles bijeensprokkelde bij het zwemmen, viel dat dit jaar in Glasgow tegen. Na 7 dagen zwemmen staat de teller op 5 medailles. Met een 10de plek als gevolg. Een enorme teleurstelling volgens bondscoach Marcel Wouda.


"Onze doelstelling was om zoveel mogelijk zwemmers te begeleiden naar hun beste prestatie van dit seizoen", aldus Wouda tegenover de NOS. "Daarin zijn we onvoldoende geslaagd. Slechts bij een derde van de starts heeft het geleid tot de beste tijd."

Vorig jaar, tijdens de WK zwemmen, lag dat op ruim 60 procent. "Er is dus werk aan de winkel", verklaarde de bondscoach. "Ik heb wel wat ideeën over hoe en wat, maar het is te vroeg om daar nu iets over te zeggen."

Toch niet helemaal ontevreden
Femke Heemskerk was een van de lichtpuntjes tijdens deze WK. Ze zwom naar zilver op de 100 en 200 meter vrije slag en pakte dezelfde medaille met de gemengde estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag.

"Ik ben erg tevreden over Femke", zei Wouda. "Zij laat in de finales het allerbeste zien. Dat vind ik grote klasse. Verder valt ook Nyls Korstanje me op. Hij zwemt een nationaal record. Hartstikke mooi!", stelde Wouda.