Femke Heemskerk moest door coronacrisus haastig trouwen: ‘In een joggingbroek’

22 maart 2020

ANP

Zwemster Femke Heemskerk is getrouwd. Van harte! Fijn nieuws in deze barre coronatijden. Maar hoe het huwelijk tot stand kwam, da's dan weer geen sprookje. Vanwege de coronacrisis moest de topzwemster de bruiloft met grote haast organiseren.


De voormalige verloofde van Heemskerk is Guido Frackers, oprichter van een reisorganisatie. Hij zat voor zijn werk in Californië. En Heemskerk zat in quarantaine en trainde in een voormalige Nederlands klooster. Wat te doen?!

Trouwen maar!
Ze vreesde dat ze Frackers wekenlang niet zou zien. Maar ze mocht de VS niet in, omdat ze nog niet getrouwd waren. Dus er zat maar 1 ding op: meteen trouwen! Dat kon dus niet in de VS, maar het lukte wel om iets te organiseren in het Canadese Vancoucer, zo vertelt ze aan de NOS. En niet in een kerk of stadhuis, maar in een koffietent!

Joggingbroek
"Omdat ik direct vanuit Drachten door was gereisd, had ik alleen wat comfortabele kleding bij me", vertelt Heemskerk. "Ik ben getrouwd in een joggingbroek en een sweater, niet bepaald zoals ik het me vroeger had voorgesteld." En wie waren dan de getuigen? Nou, gewoon 2 klanten die toevallig op dat moment in dat koffiententje zaten.