Geen WK-medaille voor Sharon van Rouwendaal op 5 kilometer open water

27 juni 2022

Pro Shots / George Deswijzen
sharon-van-rouwendaal-wk

Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft bij de WK zwemmen in Hongarije geen medaille kunnen veroveren op de 5 kilometer in het open water. De 28-jarige Nederlandse tikte in het Lupa-meer als 10e aan, al moet de organisatie de uitslag nog officieel maken.


Het goud ging naar Ana Marcela Cunha, de olympisch kampioene op de 10 kilometer. De 30-jarige Braziliaanse was de snelste in de eindsprint van de voorste groep en veroverde daarmee haar 6e wereldtitel in het open water. Daarmee heeft ze haar titel op de 5 kilometer, de kortste afstand, met succes verdedigd.

Wereldtitel
Van Rouwendaal wacht ondertussen nog steeds op haar 1e wereldtitel. De zwemster uit Baarn pakte wel al 3 keer zilver op het WK in het open water. Wel werd Van Rouwendaal in 2016 in Rio de Janeiro olympisch kampioene op de 10 kilometer. Op de Spelen vorig jaar in Tokio eindigde ze als 2e achter Cunha.

10 kilometer
Woensdag komt Van Rouwendaal nog een keer in actie op het WK in Boedapest. De Nederlandse doet dan mee aan de 10 kilometer open water en dus heeft ze een nieuwe kans op een WK-titel.