Japanse regering wil geen buitenlandse fans bij Olympische Spelen

3 maart 2021

Getty Images

Komende zomer worden dan eindelijk de Olympische Spelen van 2020 gehouden. Een jaartje later dan gepland, maar dat komt natuurlijk door de covid-19. De coronacrisis houdt heel de wereld nog steeds in de greep en het is maar de vraag hoe de Spelen er uit komen te zien. Volgens de Japanse krant Mainichi wil de regering van Japan deze editie zelfs buitenlandse fans weigeren.


Dat schrijft de krant op basis van anonieme bronnen. Een beslissing over het wel of niet toelaten van fans wordt waarschijnlijk eind deze maand genomen, zei de olympische minister Tamayo Marukawa.

Wel of geen fans?
Door de huidige crisis is het zelfs onduidelijk of er Japanse fans bij het evenement mogen zijn. Als er wel supporters mogen komen, is er de optie om een limiet in te stellen. "We bevinden ons in een heel moeilijke situatie en moeten erg voorzichtig omspringen met beslissingen", sprak Marukawa over de hele situatie.

De Japanse bevolking is eigenlijk helemaal niet blij met de Zomerspelen. Zij zien liever dat het wordt uitgesteld of helemaal niet doorgaat.