Kromowidjojo mist goud op een haartje: 0,01 seconde

admin • 19:31, 17-12-2017 / Laatste Update: 19:05, 12-12-2023

Ranomi Kromowidjojo heeft zondagavond net naast een gouden medaille gegrepen op de 50 meter vrije slag. Op het EK Kortebaan in Kopenhagen startte de Nederlandse zwemster sterker dan haar concurrent Sarah Sjöström, maar na het keerpunt kwam de Zweedse steeds dichterbij. Uiteindelijke verschil: 0,01 seconde in het voordeel van de Zweedse.

Kromowidjojo eindigde in 23,31 seconden, waar Sjöstrom in 23.30 seconden de rand aantikte. Kromowidjojo behaalde vrijdag wel de Europese titel op de 100 meter vrije slag. Sjöström moest toen genoegen nemen met zilver. Femke Heemskerk eindigde als vierde (23,82), achter de Deense olympisch kampioene Pernille Blume: 23,49.

Vijf keer goud!

''Vijf keer goud, ik had er graag een zesde aan toegevoegd'', vertelde Kromowidjojo na afloop van haar race tegen de NOS. Eerder won de drievoudig olympisch kampioene, naast de 100 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag, de 50 meter wisselslag en de 4x50 meter vrije slag met het gemengde estafetteteam en de 4x50 meter vrije slag met de estafettezwemsters.