Maaike de Waard wordt 8e op 50 m vlinderslag bij WK zwemmen

Marcel Roes • 22:13, 24-06-2022 / Laatste Update: 15:20, 07-01-2024

Zwemster Maaike de Waard is 8e geworden op de 50 meter vlinderslag bij het WK zwemmen. De Zweedse Sarah Sjöström won met overmacht de wereldtitel in 24,95.

De Waard (25) plaatste zich donderdag in een persoonlijk record van 25,75 seconden als laatste voor de finale en wist zich daarin vrijdag niet te verbeteren: 25,85.

Eerder in de week haalde De Waard, die in Eindhoven traint bij Patrick Pearson, al de top tien op de 50 en 100 meter rugslag. Zaterdag sluit De Waard het toernooi af met de 4x100 meter wisselslagestafette.

Finale

Op de sprintnummers werd er vrijdagavond niet nog een finaleplaats behaald. Kim Busch en Valerie van Roon bleven in de halve finale van de 50 vrij steken op de gedeeld 13e plaats en Rosey Metz werd op de 50 school gediskwalificeerd.

Op de gemengde estafette 4x100 meter vrije slag eindigden Stan Pijnenburg, Jesse Puts, Tessa Giele en Marrit Steenbergen als 5e. De wereldtitel ging in een wereldrecord naar Australië.