Buitenlandse media smullen van waanzinnige eindsprint Femke Bol: 'Pure waanzin!'
i

Getty Images

Buitenlandse media smullen van waanzinnige eindsprint Femke Bol: 'Pure waanzin!'

Bart van der Wijst • 16:12, 28-08-2023 / Laatste Update: 21:21, 08-01-2024

Femke Bol raasde zondag als een raket over de atletiekbaan in Boedapest bij de 4x400 meter estafette. Het Nederlandse loopwonder bezorgde Nederland met een waanzinnige eindsprint de gouden medaille en gaf Jamaica en Groot-Brittannië het nakijken. Ook de buitenlandse pers smulde ervan.

Hongaarse media, het gastland, waren lovend. "Nederlandse magie was het hoogtepunt van het WK in Boedapest. Er gebeurde een wonder, want als Bol de baan in komt voor Nederland lijkt ineens alles mogelijk. De laatste 20 meter waren van een supermens", schreef Index.

Concurrentie

Zelfs vanuit Jamaica, het land dat Bol versloeg, klonken mooie woorden. Gleaner: "Het was een heroïsche slotsprint van Bol." Ook de BBC stond versteld: "Ze completeerde een verbluffend persoonlijk verhaal door Nederland naar het goud te gidsen."

Bekijk hier nog eens Femke Bols bizarre eindsprint op de 4×400 meter estafette

De wereldatletiekbond (IAAF) noemde de eindsprint van Bol een 'verbijsterende finish'. ""Uit de diepten van de hel. Het publiek in het stadion roerde zich na de late aanval die Nederland zilver leek op te leveren. Maar de toeschouwers raakten echt in extase toen ook Williams werd bijgehaald."

België

Ook onze zuiderburen deelden de nodige complimenten uit. "Pure waanzin!", kopte Het Nieuwsblad. "In de finale van de 4x400 meter zijn de 'Belgian Cheetahs' als 5e geëindigd, maar achteraf ging alle aandacht naar wereldkampioen Nederland. Onze noorderburen leken op weg naar brons, maar dat was buiten een ongelofelijk sterke Bol gerekend."

De roze sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft het over een 'Nederlandse verrassing'. "Wat een finale! Bol liet er geen gras over groeien en klopte haar laatste rivalen in de slotmeters."