Femke Bol in topvorm naar finale 400 meter horden: 'Weet niet of ik ooit nog zo fit zal zijn'
i

Getty

Femke Bol in topvorm naar finale 400 meter horden: 'Weet niet of ik ooit nog zo fit zal zijn'

Sjors Tanis • 16:30, 02-08-2021 / Laatste Update: 12:29, 05-01-2024

Een eerder optreden in de estafetteploeg, de hevige regen in het olympisch stadion van Tokio, niets kon Femke Bol maandag van de wijs brengen. De pas 21-jarige atlete bereikte moeiteloos de finale op de 400 meter horden.

"Meestal train ik binnen als het regent, maar het ging best goed vandaag. Ach, ik ben een Nederlandse en moet ertegen kunnen", vertelde ze met een grote glimlach bij de NOS.

Topfit

Zaterdag liep ze nog in de 4x400 meter gemengde estafette naar de 4e plek. "Ik zou dit niet doen als ik er niet fit genoeg voor zou zijn. Maar ik ben zo fit en ik weet niet of ik dat ooit nog zal zijn. Ik wil nu alles meebeleven. Het was natuurlijk nog mooier geweest als we brons hadden gepakt."

Het leek zo makkelijk te gaan, de manier waarop ze naar een tijd van 53,91 liep, de 3e in het hele veld. "Het ging echt beter dan eergisteren, toen voelde ik nog wat meer verzuring. Nu moet ik in de finale het 1e stuk als een gek gaan en dan doen wat ik altijd doe, vooral rustig blijven in mijn hoofd. Het is en blijft hordelopen, iedereen moet goed uitkomen. Het is in 1e instantie een race van mezelf tegen de horden."