Femke Bol is 'beetje moe', maar gaat voor eindklassement Diamond League: 'Mentale kwestie'
i

Getty Images

Femke Bol is 'beetje moe', maar gaat voor eindklassement Diamond League: 'Mentale kwestie'

Sjors Tanis • 17:08, 25-08-2022 / Laatste Update: 05:30, 12-12-2023

Femke Bol is naar eigen zeggen 'een beetje moe', maar ook heel gemotiveerd om net als vorig jaar het Diamond League-klassement van de 400 meter horden te winnen. De 3-voudig Europees kampioene doet vrijdagavond in Lausanne mee aan haar favoriete onderdeel.

"Ik heb de Diamond League vorig jaar gewonnen en dat wil ik nu heel graag nog een keer doen. Nog 2 races te gaan dit seizoen, daar heb ik heel veel zin in", zei de 22-jarige Nederlandse op de persconferentie in de Zwitserse stad.

Dé ster van de EK

Bol leverde op de EK in München een unieke prestatie door als 1e vrouwelijke atleet ooit zowel de 400 meter vlak als de 400 meter horden te winnen. Ze bezorgde de Nederlandse estafetteploeg ook het goud op de 4x400 meter.

"Dit was een unieke kans om voor de 'dubbel' te gaan. Je weet nooit of ik dat in de toekomst nog een keer ga proberen, maar voor nu was het eenmalig. Op dit moment heb ik op de Olympische Spelen en de WK nog geen gouden medaille gepakt. Dat wil ik eerst doen voordat ik wellicht de 'dubbel' nog eens ga proberen", aldus Bol.

'Mentale kwestie'

Ze bracht de afgelopen dagen vooral slapend door. "Ik heb goed geslapen en goed gegeten en ook iedere dag wel even bewogen om mijn lichaam 'wakker' te houden. Ik ben een beetje moe, maar dat is normaal zo aan het einde van het seizoen. Ik voel me nog steeds goed en ben blij, dat helpt ook om de vermoeidheid in mijn benen minder te voelen. Het is een mentale kwestie. Ik moet gefocust blijven. Nog 2 races, in Lausanne en Zürich, dan is het klaar."