Femke Bol over een-tweetje met Lieke Klaver: 'We kennen het perfecte scenario'
Femke Bol©Getty Images

Femke Bol over een-tweetje met Lieke Klaver: 'We kennen het perfecte scenario'

12:35, 11-02-2024 / Laatste Update: 12:40, 11-02-2024

Femke Bol was de snelste op de 400 meter bij de indoorwedstrijden in het Franse Liévin. De houdster van het wereldrecord 400 meter indoor voltooide het rondje in 49,64. Dat was vier tiende boven dat record en Bols tweede tijd ooit. Lieke Klaver werd tweede in 50,50.

Dat wereldrecord heeft ze al en dat maakt dat Bol vrijuit kan lopen, zo zei ze na afloop in het interview. "Ik weet niet of ik mijn wereldrecord ooit zal verbeteren, maar ik heb het al in bezit en dus kan ik vooral rennen voor de medailles." Dat deed ze dus, met trainingsgenoot Lieke Klaver in haar kielzog. Ze renden samen een klasse beter dan de concurrentie.

'Geen afspraken gemaakt'

"Ik had geen afspraken met Lieke gemaakt over hoe we het zouden doen bij het uitkomen van de bocht. We trainen samen, dus we kennen het perfecte scenario. Ik loop hier mijn tweede tijd ooit en veel sneller dan een jaar geleden hier, dus ik kan niet anders dan tevreden zijn.”

Lage landen

Op het podium stonden trouwens allemaal vrouwen uit de lage landen. Naomi Van Den Broeck uit België werd derde. Met haar tijd van 52,23 weet ze dat er nog veel werk te verzetten is om Bol te bedreigen.