🎥😂 | Heldin! Belgische kogelstootster loopt tergend langzaam 100 meter horden op EK

Pim Huberts • 20:49, 24-06-2023 / Laatste Update: 21:22, 11-12-2023

Soms is meedoen letterlijk belangrijker dan winnen. Dat moet ook heldin van de dag Jolien Boumkwo hebben gedacht tijdens de EK atletiek voor landenteams. De Belgische kogelstootster verving vrijwillig landgenote Anne Zagré op de 100 meter horden. Heel snel ging het alleen niet.

Op het de atletiek voor landenteams is ieder punt van belang. Bij iedere atletiekdiscipline vallen er namelijk punten te verdienen. Niet meedoen, is geen punten. Toen Zagré uitviel met een blessure, moest er een vervanger gevonden worden. Boumkwo offerde zich op en zette direct een seizoensrecord neer van dik 30 seconden.

Belangrijke Belgische punten

Door de deelname van Boumkwo verdiende België niet 1 maar 2 belangrijke punten voor de ranglijst. De Zwitserse Ditaji Kambundji werd gediskwalificeerd in de eerste heat, vandaar dat er nog een puntje bijkwam. Het Belgische atletiekteam moet alle zeilen bijzetten om in de topdivisie te blijven.

Hollandse hoop

Nederland gaat een stuk beter. Nadine Visser werd in 12,81 seconden 2e op dezelfde afstand. Na 16 onderdelen staat Nederland 5e.