Nadine Visser loopt direct WK-limiet bij 1e seizoensoptreden

Eimert Pruis • 15:20, 20-02-2022 / Laatste Update: 09:27, 12-12-2023

Nadine Visser heeft bij haar 1e wedstrijd van dit seizoen direct voldaan aan de limiet op de 60 meter horden voor de WK indoor. De 27-jarige Visser zette in Düsseldorf in de series 8,02 seconden neer en plaatste zich daarmee op overtuigende wijze voor de finale van later op zondag. De limiet voor de WK in Belgrado (18-20 maart) staat op 8,16.

Visser won vorig jaar bij de EK indoor in Polen voor de 2e keer op rij de 60 meter horden. Bij de WK indoor van 2018 in Birmingham pakte ze brons op dit onderdeel. Visser haalde vorig jaar op de Olympische Spelen van Tokio de finale van de 100 meter horden en eindigde daarin als 5e.

Hamstringproblemen

Visser kreeg deze winter na haar trainingsstage in Zuid-Afrika opnieuw last van haar hamstring, net als vorig jaar in de aanloop naar de Spelen. Ze begon daardoor later aan het indoorseizoen en liep in Düsseldorf pas haar eerste race.

Marathonloopster Deelstra mist EK-limiet maar net

Andrea Deelstra heeft in de marathon van Sevilla net niet kunnen voldoen aan de limiet voor de EK in augustus in München. De 36-jarige Deelstra kwam over de finish in 2.31.42 en daarmee bleef ze 12 seconden boven de limiet. Haar persoonlijk record staat op 2.26.46. Deelstra deed vorig jaar mee aan de marathon op de Olympische Spelen. In het snikhete Sapporo eindigde ze op de 44e plaats in 2.37.05. Deelstra had in Sevilla als doel om aan de limiet voor de EK te voldoen.