Nederland heerst op estafette en eindigt bovenaan medaillespiegel EK indoor 🇳🇱
i

ANP

Nederland heerst op estafette en eindigt bovenaan medaillespiegel EK indoor 🇳🇱

admin • 20:31, 07-03-2021 / Laatste Update: 00:40, 09-01-2024

Nederland heeft de EK indoor in het Poolse Torun op formidabele wijze afgesloten. Zowel de mannen als de vrouwen wonnen de estafette (4x400 meter) en zorgden er zo voor dat Nederland voor het eerst in de historie bovenaan eindigt op de medaillespiegel.

Bij de mannen kwamen Jochem Dobber, Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela en Tony van Diepen tot een tijd van 3.06,06, een Nederlands record. Het viertal domineerde de hele race en bleef Tsjechië en Groot-Brittannië voor.

De eerste loper Dobber nam meteen de leiding en die stond het Nederlandse viertal niet meer af. Van Diepen hield in de laatste ronde de lopers van Tsjechië en Groot-Brittannië van zich af.

Femke Bol

Vervolgens zorgden de vrouwen voor een spetterend slotstuk van de EK. Lieke Klaver, Marit Dopheide, Lisanne de Witte en Femke Bol kwamen tot een kampioenschapsrecord van 3.27,15 en bleven daarmee Groot-Brittannië en Polen voor.

Klaver begon sterk als eerste loopster en na Dopheide lag het Nederlands viertal op de vierde plaats. De Witte dichtte het gat naar Groot-Brittannië, waarop Bol liet zien momenteel de beste 400 meterloopster van Europa te zijn. Ze passeerde de Britse Jessie Knight en greep met overmacht het goud.

Visser

Eerder op de dag had Nadine Visser al goud gepakt op de 60 meter horden, in een spectaculair Nederlands record 9,77 seconden. Bol maakte gisteren op de 400 meter haar favorietenrol waar, waardoor het totaal voor Nederland uitkomt op vier gouden medailles.