OMG!💔 Overleden topsprintster Tori Bowie was hoogzwanger
i

Getty Images

OMG!💔 Overleden topsprintster Tori Bowie was hoogzwanger

Jeroen Rooseboom • 14:47, 05-05-2023 / Laatste Update: 00:25, 12-12-2023

Het nieuws over het overlijden van de Amerikaanse sprintster Tori Bowie (32) wordt nog een stuk tragischer. Ze bleek namelijk hoogzwanger.

De sprintster werd dinsdag dood aangetroffen in haar woning, nadat agenten waren gevraagd om de gezondheid ‘van een vrouw in de 30 die al enkele dagen niet meer was gezien of gehoord’ te checken. Dat meldde de sheriff van Orange County in Florida.

'Geen tekenen van opzet'

Een vrouw 'die geïdentificeerd werd als Frentorish ‘Tori’ Bowie werd dood in de woning aangetroffen. Er zijn geen tekenen van kwaad opzet', klinkt het in de mededeling. De doodsoorzaak is niet bekend. Volgens insiders was Bowie psychisch zeer kwetsbaar. Ze was bovendien 7 tot 8 maanden zwanger, bevestigen buren en vrienden aan het Engelse medium The Daily Mail.

"We zijn er kapot van het droevige nieuws te moeten melden dat Tori Bowie overleden is", zegt Icon Management Inc, haar managementbureau, op Instagram. "We verliezen een cliënte, een dichte vriend, een dochter, een zus. Tori was een kampioene, een lichtbaken dat zo helder scheen! Ons hart is gebroken en wij bidden voor de familie en vrienden."

Meerdere gouden medailles

Tori Bowie groeide op in de Amerikaanse staat Mississippi. Nadat ze als baby werd achtergelaten in een pleeggezin, werd ze in huis genomen door haar grootmoeder. Ze werd in 2017 wereldkampioene op de 100 meter in Londen en pakte toen ook goud met de Amerikaanse aflossingsploeg 4x100 meter.

2 jaar eerder sprintte ze in Peking naar WK-brons. Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro won de Amerikaanse goud met de 4x100 meter-ploeg en voegde er individueel zilver (100 meter, achter Elaine Thompson) en brons (200 meter) aan toe.