🎥 | Sha'Carri Richardson pleurt pruik af na dopingstraf: sprintqueen spurt naar nationale titel

Trevor Wagener • 14:52, 08-07-2023 / Laatste Update: 18:20, 08-01-2024

Topsprinter Sha'Carri Richardson is terug: de 23-jarige Amerikaanse won vrijdag in Eugene de nationale titel op de 100 meter. Hiermee evenaarde zij haar prestatie uit 2021. Voorafgaand aan de finale deed Richardson haar kenmerkende oranje pruik plots af.

Richardson werd 2 jaar geleden ook al nationaal kampioen. Die prestatie werd haar alleen afgenomen nadat ze betrapt was op het gebruik van cannabis. Naar eigen zeggen rookte Richardson de marihuana om het overlijden van haar moeder te verwerken.

Comeback Sha'Carri

Door de marihuana-madness miste Richardson ook de Olympische Spelen van hetzelfde jaar. Daarna duurde het even voordat ze weer op topniveau meekwam, maar daar was in Eugene niets van te zien.

Richardson snelde naar een tijd van 10,82 seconden. Brittany Brown (10,90) en Tamari Davis (10,99) maakten het podium compleet. 10.82 seconden was overigens niet Richardsons snelste tijd: ze klokte donderdag met 10,71 seconden nog de snelste tijd van het seizoen. Al ging de Jamaicaanse Shericka Jackson daar een dag later in de hoofdstad Kingston al overheen: 10,65.

Sprintster doet pal voor racestart haar pruik af

Met de zege plaatste Richardson zich voor het WK in Budapest. Dat toernooi is in augustus, ofwel: Richardson is terug op het hoogste niveau. Het afdoen van de pruik stond volgens haar symbool voor een nieuwe start. "Ik ben er weer, ik ben terug en beter dan ooit. Ik heb grote stappen gezet op allerlei vlakken: mentaal, fysiek en op emotioneel gebied."