Slecht nieuws voor Bladerunner Pistorius: vroegtijdige vrijlating afgewezen
i

Pro Shots

Slecht nieuws voor Bladerunner Pistorius: vroegtijdige vrijlating afgewezen

Yvo van Dorst • 20:39, 31-03-2023 / Laatste Update: 07:22, 12-12-2023

The Bladerunner Oscar Pistorius zit al een tijdje in de gevangenis voor de moord op zijn vriendin, maar hij zal zijn straf toch echt langer uit moeten zitten. De Zuid-Afrikaan probeerde via de rechtbank een vroegtijdige vrijlating te versieren, maar dat is hem niet gelukt.

In 2013 vermoorde Pistorius op Valentijnsdag zijn vriendin Reeva Steenkamp met een schot door de badkamerdeur. De voormalig paralympiër bleef volhouden dat hij dacht dat hij zijn vrouw aanzag voor een inbreker, maar de rechtbank veroordeelde hem alsnog tot 13 jaar gevangenisstraf.

Vervroegde vrijlating

Pistorius probeerde na het uitzitten van de helft van zijn straf een vervroegde vrijlating te krijgen. Volgens de rechtbank had hij daar alleen nog niet genoeg voor gedaan in de gevangenis en bekijkt de rechter zijn zaak volgend jaar augustus weer.

Geschiedenis

Op de Olympische Spelen van 2012 schreef Pistorius geschiedenis door als eerste atleet zonder benen mee te doen op de reguliere Spelen in Londen. Ook deed hij vaak mee met de Paralympische Spelen. Zijn zaak trok in 2013 daarom wereldwijd een enorme stroom aan media aandacht.