Stem! Wat was jouw favoriete Nederlandse Sportmoment van 2022?
i

ANP

Stem! Wat was jouw favoriete Nederlandse Sportmoment van 2022?

Brian Vesseur • 18:55, 28-12-2022

Wat was het op sportgebied weer een rijk jaar voor Nederland! Aan het begin van 2022 hadden we de Olympische Winterspelen, met een gouden Irene Schouten en Suzanne Schulting. Naarmate het jaar vorderde, won Annemiek van Vleuten ook van alles en nog wat én werd Max Verstappen voor de 2e keer wereldkampioen Formule 1.

En dan hebben we het nog niet eens over de Conference League-finale van Feyenoord gehad! In onderstaande poll zetten we alle genomineerde sportmomenten op een rijtje. Aan jullie de taak om er 1 uit te kiezen, een moment dat voor jou het jaar heeft gemaakt. Onder de poll staat een uitleg van elk moment.

[poll id="2837"]

Irene Schouten op de Winterspelen

Op de Olympische Winterspelen in Peking won schaatsster Schouten 3 keer goud en 1 keer brons. Fenomenaal!

Tekst gaat onder Instagram-post verder.

 

 

Een bericht gedeeld door Sportnieuws.nl (@sportnieuws_)

Suzanne Schulting op de Winterspelen

Schulting deed het maar ietsje minder op diezelfde Spelen. De shorttrackster won 2 keer goud, 1 keer zilver en 1 keer brons.

Feyenoord in de finale

Feyenoord schopte het tot de finale van de Conference League, waarin het uiteindelijk verloor van AS Roma (1-0). Was de reis naar die finale toe voor jou hét Sportmoment van 2022?

Max Verstappen weer wereldkampioen

In 2021 met minimaal verschil, in 2022 overduidelijk: Max Verstappen is wereldkampioen geworden. Voor de 2e keer dus alweer.

Tekst gaat onder Instagram-post verder.

 

 

Een bericht gedeeld door Sportnieuws.nl (@sportnieuws_)

Femke Bol pakt 3 keer goud & de estafettevrouwen

Op de Europese Kampioenschappen deed Femke Bol iets wat nog nooit iemand lukte: goud pakken op de de 400 meter vlak, de 400 meter horden én de 4x400 meter. De estafettevrouwen werden om die reden verkozen tot Sportploeg van het Jaar.

Thomas Krol op de Winterspelen

Nederland staat niet écht bekend om het sprinten, maar Krol kan er wel wat van. De schaatser won op de Winterspelen goud op de 1000 meter en zilver op de 1500 meter.

Annemiek van Vleuten wint de triple

Fenomeen en wielrenster van beroep Van Vleuten won in 2022 de magische triple: de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta. Ook won ze - ondanks een valpartij een paar dagen eerder - de wegwedstrijd op het WK.

Ireen Wüst pakt ook op 5e Olympische Spelen een gouden medaille

Wüst won de 1.500 meter op de Olympische Spelen van 2022 en werd daarmee de eerste sporter ooit die op 5 verschillende Olympische Spelen een gouden medaille pakte.

Diede de Groot wint alle Grand Slams

In 2022 won rolstoeltennisster De Groot álle Grand Slams: de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open.

Stuntende Van Rijthoven in Rosmalen

De 25-jarige Van Rijthoven maakte dit jaar furore in het tennis door het ATP-toernooi in Rosmalen te winnen en vervolgens ook te stunten op Wimbledon, waar hij de 4e ronde haalde.

Kimberley Bos pakt 2e niet-schaatsmedaille ooit

Skeletonster Bos won op de Olympische Winterspelen brons bij het onderdeel 'individueel'. Pas 1 keer eerder lukte het een andere sporter dan een schaatser om een medaille te pakken op de winterspelen: Nicolien Sauerbreij met snowboarden.

Fabio Jakobsen komt terug met etappezege in Tour

Na zijn horrorcrash won Jakobsen deze zomer een etappe in de Tour de France.

Marrit Steenbergen wint 4 keer goud op EK (én wereldkampioen)

Een fenomenaal 2022 voor Marrit Steenbergen. Ze won EK-goud op de 100 meter vrije slag, 200 meter vrije slag, 4x200 meter vrije slag en de 4x100 meter wisselslag gemengd. Daarnaast pakte ze ook nog monsterlijk 1 keer zilver en 2 keer brons. Ook won ze nog de 100 meter wisselslag op het WK!