Vader en trainer van atletiekbroers Ingebrigtsen aangeklaagd voor mishandeling
Henrik, Jakob en Filip Ingebrigtsen © Getty Images

Vader en trainer van atletiekbroers Ingebrigtsen aangeklaagd voor mishandeling

12:45, 29-04-2024 / Laatste Update: 12:56, 29-04-2024

De Noorse politie heeft atletiektrainer Gjert Ingebrigtsen aangeklaagd voor mishandeling van één van zijn zeven kinderen. Het zou niet gaan om zijn zoon Jakob Ingebrigtsen, de olympisch kampioen op de 1.500 meter en tweevoudig wereldkampioen op de 5.000 meter. Om welke van zijn kinderen het wel gaat wil de politie niet kenbaar maken.

Jakob en zijn broers Henrik en Filip Ingebrigtsen, die ook professioneel hardlopen, beschuldigden hun vader in oktober van geweldpleging in de Noorse krant Verdens Gang.

"We zijn opgegroeid met een vader die zeer agressief en controlerend was. Hij gebruikte fysiek geweld en bedreigde ons. We voelen nog steeds ongemak en angst, die we al vanaf onze kindertijd met ons meedragen", schreven ze.

De politie opende naar aanleiding van het artikel een onderzoek naar de beschuldigingen. Één aanklacht van mishandeling blijft overeind. Voor de mishandeling of misbruik van de zes andere kinderen vond de politie te weinig bewijs.

De vader ontkent nog steeds alle beschuldigingen. De broers stopten in de zomer van 2022 de samenwerking met hun vader en coach.