Raad maar: was Arjen Robben of Erben Wennemars sneller bij Rotterdamse marathon?

10 april 2022

ANP

In het kielzog van winnaar Abdi Nageeye deden ook enkele bekende ex-topsporters mee aan de marathon van Rotterdam. Bijvoorbeeld Arjen Robben en Erben Wennemars. Wie van de 2 zette de betere tijd neer, denk je?


Het antwoord is: het werd een gelijkspel! De voormalige topvoetballer en de oud-schaatser kwamen samen binnen in 3 uur, 13 minuten en 40 seconden.

Niet leuk
Direct na de finish kreeg Robben van de regionale zender Rijnmond de vraag hoe zijn eerste marathon was bevallen. "Niet leuk, het was echt niet leuk", zei hij hijgend, met kramp in zijn benen.

"Ik heb het gehaald, maar daar is alles mee gezegd. Ik ben vaak diep gegaan en heb ook vaak genoeg moeten knokken, maar dit was ook echt vechten", aldus de 38-jarige Groninger, die in 2021 voor de 2e keer stopte met voetballen.

Publiek
Net zoals een vol stadion een voetbalteam naar voren kan schreeuwen, zo putte Robben veel energie uit het publiek in de straten van Rotterdam.

"Dat publiek langs de kant helpt je zo enorm. Dank aan iedereen daarvoor, dat sleepte me er doorheen. In het begin was ik wel een beetje met een tijd bezig, maar op een gegeven moment gooi je dat overboord. Dan is het overleven en binnenkomen in mijn eerste marathon."

Wennemars
Wennemars, een al meer ervaren hardloper, zei dat Robben “dapper” had volgehouden. "Het is ook een heel eind hè, 42 kilometer. Hij ging een beetje stuk. Fantastisch dat hij het gehaald heeft."