Jeroen Rooseboom • 15:29, 11-09-2023 / Laatste Update: 09:48, 08-01-2024

De Formule 1 is een wereld die gedomineerd wordt door mannen. Maar als het aan de Spaanse Marta Garcìa ligt, komt daar gauw verandering in. Ze wil de eerste vrouw worden in het moderne tijdperk die mee mag doen aan de koningsklasse van de motorsport.

Racetalent heeft de 23-jarige Garcìa in ieder geval wel. Ze staat bovenaan het klassement van de F1 Academy, een raceklasse exclusief voor vrouwen. Komend weekend kan ze wereldkampioen worden.

Karten met de mannen

Ook kartte ze in haar jongere jaren geregeld met de jongens mee. Met succes: Garcia won Trofeo de Industrie, die eerder al werd gewonnen door grote namen als Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Sebastian Vettel. Daarnaast won ze de FIA Academy, een internationale kartcompetitie die eerder werd gewonnen door Charles Leclerc.

Moeilijk

In een interview met Sky Sports vertelt ze dat ze vrouwen wil inspireren om ook de racebaan op te gaan. "Ik weet hoe moeilijk het is om als vrouw te groeien of progressie te boeken in deze sport. Ik wil laten zien dat het kan."

Haar uiteindelijke doel is om de F1 te racen, maar ze heeft nog een lange weg te gaan. "Ik ben ook geen 19 meer, maar mijn doel is nog steeds om de Formule 1 te bereiken. Daarvoor moet ik wel eerst in de F3 en F2 komen." Wij wensen haar in ieder geval veel succes!

 

 

Een bericht gedeeld door Marta | Racing Driver (@martagarcialopez19)

 

 

Een bericht gedeeld door Marta | Racing Driver (@martagarcialopez19)

 

 

Een bericht gedeeld door Marta | Racing Driver (@martagarcialopez19)