🎥 | WOW! Volledig NASCAR-deelnemersveld betrokken bij megacrash op Daytona

Trevor Wagener • 12:24, 29-08-2022 / Laatste Update: 00:10, 12-12-2023

Wat een crash bij de NASCAR Cup Series van zaterdag! Op het wereldberoemde ovale circuit Daytona International Speedway raakten liefst 10 (!) auto's betrokken bij een botsing.

Hoewel er regen werd voorspeld, ging men zaterdagavond 'gewoon' van start. Met nog 23 rondjes te gaan ging het fout: raceleider Daniel Suarez was de 1e coureur die spinde, waarna de rest volgde. Na de crash was het veld behoorlijk uitgedund. Veel coureurs konden door de opgelopen schade hun weg niet meer vervolgen. De betrokken coureurs bleven gelukkig ongedeerd.

Gekkenhuis

Het Daytona-circuit is ovaal en 2,5 mijlen lang. Dit maakt de baan lastig voor coureurs en uitdagend tegelijk. Door de ovale vorm is het circuit lastig te monitoren, laat staan in slechte weersomstandigheden.

NASCAR-baas Scott Miller verklaarde later dat de wedstrijdleiding het weer nog zo goed in de gaten hield. "We hadden alles onder controle, en beschikten over alle nodige informatie", aldus Miller. "Toen kwam opeens die regendouche. Helaas konden we er niet veel aan doen. Sowieso is het lastig te voorspellen wanneer het gaat regenen. Dit is natuurlijk niet leuk, voor niemand."