🎥 | File in NASCAR: zo zorgde 1 onschuldige slip voor een dikke opstopping

Trevor Wagener • 13:40, 03-07-2023 / Laatste Update: 07:15, 12-12-2023

De Amerikaanse stad Chicago is vanwege alle drukke verkeerskruispunten bekend met files en andere verkeersopstoppingen, al maakten de NASCAR-coureurs het zondag bij de Sunday's Cup Series in Grant Park wel heel erg bont.

Op het moment dat alle wagens de bocht maakten van Michigan Avenue naar Jackson Drive, in de zogeheten 11e bocht, spinde coureur William Byron plots. Daarbij maakte hij contact met de boarding, al was dat niet het enige dat de wenkbrauwen deed fronsen.

Opstopping NASCAR

Kevin Harvick en Corey LaJoie probeerde Byron nog te ontwijken, maar spinden ook waarna er 1 grote opstopping in een heuse trechtervorm ontstond. Byron, die van alles probeerde om weg te rijden, blokkeerde vervolgens bij 1 van zijn pogingen de enige ontsnappingsroute.

Na een paar seconden slaagden alle coureurs erin om verder te rijden. De waarschuwingsvlag werd uiteraard gewapperd, maar directe consequenties had de file niet. De race, die aanvankelijk 100 laps kende, was al verkort naar 75 omdat het eerder zou gaan schemeren dan het event afgelopen zou zijn.

Denderend debuut

De bijzondere race kende een nog bijzonder einde: de debuterende Nieuw-Zeelander Shane van Gisbergen schreef de race-zege na alle tumult op zijn naam.